Какви са проблемите на столичани, свързани с градския транспорт и инфраструктурата. Кога ще

...
Какви са проблемите на столичани, свързани с градския транспорт и инфраструктурата. Кога ще
Коментари Харесай

Транспортни неволи: Проверка на Euronews Bulgaria за придвижването на столичани

Какви са проблемите на столичани, свързани с градския транспорт и инфраструктурата. Кога ще бъде пуснато основното трасе на трамвай номер 5, свързващ квартал " Княжево " с центъра на София? Вижте в репортажа на Юлиян Стоянов.

Човек и добре да живее, му се постанова да употребява публичния превоз в столицата. Тръгваме да проверим в какво положение е градската инфраструктура. 

На спирката чакаме рейс 102. Общо време за очакване - 20 минути. 

 
Ми, няма. Чакаме. 67 и 102 би трябвало да се усилят броят на рейсовете. Особено 67, който обслужва три квартала, в случай че не се неистина. Това е Дианабад, Витоша и Симеоново.
Лилиана Радкова

През това време с чакащите забелязахме, че през миналата нощ се е случил случай тук.

 
Постоянно живеем в някакъв боязън, апропо. Особено тук, където се пресича. + 102 е доста неточен. 67 е в този момент малко по-редовен и по-начесто минава, само че 102 е някакъв смут.
Жаклин Станева

20 минути по-късно се качваме на рейс 102. 

Зад кормилото е Господин Тончев. Според него повода да няма постоянни рейсове на някои линии е неналичието на финанси.

 
- То като няма пари за авточасти - по какъв начин?  - А има ли водачи като цяло в сектора? - Шофьори има. Все още. Но не се знае докога.
Господин Тончев, водач на рейс

В навечерието на правенето на " Бюджет 2023 ", Господин счита, че би трябвало да се заделят повече пари за заплати.

 
Просто с тия цени на всички места - виждате какво е ситуацията. 
Господин Тончев, водач на рейс

В дъждовния неделен ден в рейса срещаме 85-годишната Мария.
Аз не употребявам таксита. Пенсионер не дава пари за таксита, тъй като ги няма. Аз отгоре-отгоре съм удовлетворена.
Мария

Специално за феновете на Euronews Bulgaria баба Мария изпраща галактическа благословия.

Отиваме да проверим по какъв начин върви ремонтът на линията на трамвай номер 5. 

Април месец предходната година стартира ремонтът на трасето на трамвай номер 5. Би трябвало да бъде една визитна картичка за един съвременен, европейски план. Но какво е положението на трасето към този миг?

Линейният парк сред площад " Македония " и " Руски монумент " на пръв взор наподобява подготвен. По трасето обаче постоянно се виждат строителни боклуци, което сигурно не е по " европейски стандарти ".

Като опция жителите на столичния квартал " Княжево " употребяват рейс номер 5, до момента в който линията не стане подготвена. Разстоянието до центъра на София е близо 10 километра.

 
Ами, всекидневно пътувам аз и с номер 5 и с 260. Изключително неловко е, тъй като би трябвало да се прекачваш по няколко пъти. Трафикът е доста натоварен  рано заран и непрекъснато има тапи, защото не се минава по линията, а дружно с колите. За Княжево би трябвало да се прекачваш няколко пъти. 
Мариана Насева
За неприятности, за стеснение е толкоз доста колкото не можете да си визиите. Мога да кажа единствено, че толкоз дълго продължи и като тръгнем нямаме никакъв достъп към Съдебната палата. Те това е.
Юлия Николова

Малко по-нагоре към края на бул. " Цар Борис III " - трасето на трамвая наподобява по този начин, както може би е изглеждал, когато този бул. се е казвал " 9-и септември ". 

По проект трамвайната линия би трябвало да бъде подготвена април месец следващата година. Дали обаче ще се случи и дали ще е в период, следва да забележим. А отговорите ще търсим  от институциите и хората, ангажирани с ремонта на основната транспортна права в София. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР